Lillestoff·Lillestofffestival·naaiweekend

Lillestofffestival

Een jaar hebben we er naar uitgekeken, maar vorig weekend was het zover. Mijn eerste naaiweekend in het buitenland. Oeps nu ben ik aan het liegen, ik ben ook al eens in Nederland geweest, maar dit was toch nog wel iets anders.

Lillestoff, een bekend merk vooral in Duitsland organiseert elk jaar bij hun kantoren een naaifestival. Dit wil zeggen 500 mensen per dag die samen komen om gezellig te naaien, workshop te volgen, babbelen, stoffen kopen, … Echt iets voor mij.

Vorig jaar op het swoonweekend kwam dit ter spraken en ik was blijkbaar niet de enige die daar interesse in had. Ook Ann, Katrien en Carolien zagen dit wel zitten. Spijtig genoeg kwam er bij Ann iets tussen en kon ze niet mee.

Begin mei zaten we achter onze computer voor tickets, want volgens mij is dit het Tomorrowland onder de naaifestivals. Tickets krijgen was nog niet zo simpel. Maar het is ons gelukt!

En toen werd het september en stonden we klaar om te vertrekken. Onze auto goed volgeladen. Onderweg werd er heel wat afgepraat, want zet ons met 3 bij elkaar en wij weten wel waarover praten.

Op de foto zie je enkel nog maar mijn gerief, doe dit maal 3 en je zal er ook niet van verschieten dat we meer gerief bij hadden om te naaien dan al de rest.

20180907_1327282042278278.jpg

We kwamen vrijdag aan bij onze studio in Langenhafen. Zodat we zaterdagochtend fris en monter paraat waren voor de eerste dag van het Lillestofffestival.

Team België was klaar, maar we waren er lang niet de enige Belgen. Ook Piekewieke liep er rond als designer voor Lillestoff en één van de standhouders daar was Lotte Martens.

lillestoff

En we waren er zekers niet alleen, van overal uit Duitsland komen ze naar haar.

Lillestoff 1

Bij het binnenkomen kregen we ook direct onze goodiebag, de zak alleen al is zo mooi. De tas heb ik erbij gekocht als extra souvenir.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En zo ziet er dus een zaal uit met 500 naaisters, ongelooflijk en toch niet veel lawaai van al die draaiende naaimachines en tetterende vrouwen.

20180908_1144292023224670.jpg

En wat doen we ’s avonds? Dan naaien we toch rustig verder zekers

lillestoff 3

De datum voor volgend jaar staat al vast in mijn agenda.

Dan wil ik zekers de workshop zeefdrukken volgen, een heel andere techniek dan Bobbinhood. Wij waren in ieder geval al verkocht.

lillestoff 2

Wil je nu eens zien hoe het er daar aan toe gaat, hier een filmpje

En wat heb ik daar nu genaaid? Dat verschijnt hier later nog op de blog.

Gaan jullie ook zo graag weg op naaiweekend?

Advertentie

4 gedachten over “Lillestofffestival

  1. Wat een vraag! Natuurlijk ga ik graag op naaiweekend. En dan zeker zo’n weekend. Ik vond het een geweldige ervaring met het ideale gezelschap. Zelfs een hele voormiddag stressen voor de tickets neem ik er graag bij. Wat mij betreft, tot volgend jaar 😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s